Straalbuizen

Bij SIP Marine ontwerpen we straalbuizen met specifieke eigenschappen, gericht uw toepassing. Dat kan variëren van de algemeen toegepaste MARIN straalbuistypes 19A en 37, maar ook de door ons zelf ontwikkelde SIP High Thrust, SIP High Catch en SIP High Speed straalbuis profielen.

Straalbuizen

Bij SIP Marine ontwerpen we straalbuizen met specifieke eigenschappen, gericht uw toepassing. Dat kan variëren van de algemeen toegepaste MARIN straalbuistypes 19A en 37, maar ook de door ons zelf ontwikkelde SIP High Thrust, SIP High Catch en SIP High Speed straalbuis profielen.

Prestatie, comfort en duurzaamheid

Speciale uitvoeringen kunnen we in eigen huis ontwerpen en engineeren. We hebben ervaring met draaibare straalbuizen, straalbuizen met voorzieningen voor bijzondere roeropstellingen en speciale verbindingen met het schip zijn uiteraard ook mogelijk. We schuwen daarbij niet om nieuwe dingen uit te proberen en middels een gedegen ontwerp aan u voor te stellen.

Ook hier past SIP Marine de CFD analyse technieken toe om tot een optimale profielvorm, aanstroming en straalbuis opstelling te komen met maximale prestatie en minimale geluids- en trillingsniveaus.

Prestatie

Straalbuizen kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren in de stuwkracht van een voortstuwingsinstallatie. Afhankelijk van toepassing en inbouw kan een extra stuwkracht tot 30% geproduceerd worden. Met name in de visserij, binnenvaart, sleep-en duwvaart en andere toepassingen waar grote stuwkrachten gevraagd worden bij een relatief lage snelheid bewijzen straalbuizen hun nut.

Comfort

Een goed gekozen en ingebouwde straalbuis verbetert de aanstroming naar de schroef en kan daarmee zorgen voor een lager niveau van drukfluctuaties en het voorkomen van cavitatie verschijnselen. Het resultaat is een verlaging van geluids- en trillingsniveaus; meer comfort en minder belasting op mens en machine.

Duurzaamheid

De stuwkrachtwinst door toepassing van straalbuizen kan gebruikt worden om het geïnstalleerde vermogen te beperken, waarmee een permanente en duurzame besparing op zowel de investering als het brandstof verbruik behaald wordt. Deze lagere “environmental footprint” is goed voor uw omgeving en voor uw bedrijfsresultaat.

Verschillende typen straalbuizen:

SIP High Thrust

thrust

De SIP High Thrust straalbuis is speciaal ontwikkeld voor sleep- en duwvaart, waarbij een maximale trekkracht bij zeer lage snelheden vereist wordt, zowel voor- als achteruit.

SIP High Catch

catch

Zoals de naam al doet vermoeden is de SIP High Catch straalbuis ontwikkeld voor de visserij. De straalbuis haalt zijn optimale rendement bij snelheden van 4-6 knoop, waar veel vissersschepen hun vissnelheid hebben. De straalbuis heeft een wat slanker profiel dan de High Thrust straalbuis en een gemodificeerde uitstroomopening voor optimale afstroming van het schroefwater.

SIP High Speed

high-speed

De SIP High Speed straalbuis heeft vooral zijn waarde bewezen in de binnenvaart, waar de snelheden relatief hoog liggen. Het profiel is extra slank gehouden, waardoor het minder weerstand heeft bij hogere snelheden, terwijl nog steeds een extra stuwkracht gegeneerd wordt ten voordele van de snelheid.

Speciale uitvoeringen

specials

SIP Marine heeft al diverse straalbuizen geleverd voor speciale toepassingen. Een voorbeeld is een opstelling met drie draaibare straalbuizen voor een sleep/duw boot met ijsklasse. De complete omvang van ontwerp, engineering en levering van de straalbuizen inclusief roerkoningen, lagers, afdichtingen en jukken, compleet bewerkt en geclassificeerd, is door SIP Marine verzorgt en functioneert naar volle tevredenheid van de werf en de scheepseigenaar.

SIP Marine maakt intensief gebruik van de modernste technieken om de beste straalbuis voor uw schip te realiseren via het unieke 5-stappen proces

Markten

Referenties